EBL512 G3 is een analoog adresseerbaar brandalarmsysteem dat voldoet aan EN54-2 (besturings- en indicatieapparatuur) en EN54-4 (voeding). De besturingseenheid heeft vier lussen en op elke CIE kunnen 1020 adresseerbare luseenheden worden aangesloten, waarvan maximaal 512 alarmpunten kunnen zijn.

Elke CIE kan op zichzelf werken of worden aangesloten in een redundant netwerk met maximaal 30 eenheden, wat betekent dat een volledig systeem meer dan 30 600 adresseerbare luseenheden kan bevatten. Een netwerksysteem is zo opgebouwd dat elke CIE volledige toegang heeft tot alle informatie van alle andere eenheden in hetzelfde netwerk. Dit betekent ook dat het hele systeem kan worden bestuurd vanaf elke CIE in het netwerk. Het systeem kan op afstand worden bewaakt en op een veilige manier worden bediend en kan ook zeer eenvoudig worden aangesloten op gebouwbeheersystemen, allemaal via een optionele WEB-server.

Voor een zeer eenvoudige configuratie van zowel het brandalarmsysteem als ook externe bedieningselementen, zoals brandwerende deuren, ventilatoren, roltrappen, enz., Is een intuïtief gratis Windows-programma beschikbaar.


De EBL512 G3 analoge brandcentrale heeft een hele reeks randcomponenten. Hieronder kan je alle nodige informatie terugvinden per categorie van producten.

De oudere versie G2 van deze centrale kan je nog vaak tegenkomen onder het merk elmaco.