07 jun 2018
Algemeen

Nieuwe verplichte aangifte van camerabeveiliging

Bewakingscamera’s op privéterreinen moesten voor de nieuwe camerawet in werking trad verplicht geregistreerd staan bij de Privacycommissie. Dat kostte eigenaars 25 euro. Die procedure wordt nu vervangen door een gratis registratie bij Binnenlandse Zaken, via www.aangiftecamera.be. Bedoeling is om alle privécamera’s tegen halfweg 2020 in kaart te brengen, zodat de politie de beelden kan raadplegen om bijvoorbeeld daders van misdrijven op te sporen.

De verplichte registratie gaat vandaag van start. Wie voor 25 mei - wanneer de nieuwe camerawet in werking trad - al bewakingscamera’s had hangen, krijgt twee jaar de tijd om dat te doen. Winkels, bedrijven en gemeenten moeten op enkele uitzondering na al hun camera’s aangeven, bij particulieren gaat het enkel over de camera’s die (deels) het openbaar domein in beeld brengen. Camera’s in de woning, of met zicht op de tuin, moeten dus niet geregistreerd staan. Wie nu nog nieuwe camera’s installeert, moet de informatie na de ingebruikname meteen doorgeven.

Eigenaars moeten niet alleen de locatie van de camera en de identiteit van de beheerder doorgeven, maar onder meer ook het type camera, merk, model, beeldschermresolutie en het doel van het toestel. Er moet ook een screenshot worden genomen vanuit de invalshoek van elke camera. Voor elke registratie moet minstens één iemand worden aangeduid als aanspreekpunt voor de politie. Wie zijn of haar camera’s niet registreert, riskeert een boete van 100 tot 20.000 euro.

bron: Het Nieuwsblad

26 feb 2018
Algemeen

Waasland Security verzorgde de branddetectie bij schrijnwerker Toon De Soomer

Toon contacteerde ons om de mogelijkheden van branddetectie te bekijken in zijn recent aangekocht KMO loods. Omwille van de houtopslag en de houtbewerking was het voor Toon noodzakelijk om de unit met branddetectie uit te rusten. Het volledige magazijn werd met een Inim conventionele brandcentrale uitgerust.

Bij Schrijnwerker Toon De Soomer in Beveren kan je terecht voor alle dakwerken en timmerwerken, plaatsen van ramen en dakvensters, kasten, plaatsen van buitendeuren en binnendeuren en plaatsen van trappen. Dit voor zowel renovatieprojecten als nieuwbouw.

  • Timmerwerken: kleine daktimmerwerken of houtskeletbouw
  • Ramen en buitendeuren: ramen en deuren in afzelia, afrormosia, sipo, eik met een profieldikte van 68 mm. Ramen voorzien van dubbel of driedubbel glas, het plaatsen van dakvlakramen.
  • Binnendeuren: plaatsen van binnendeuren in verschillende stijlen. Verfdeuren, afgelakte deuren, massieve deuren, Formica-deuren...
  • Interieurafwerking: omkastingen of interieurelementen in MDF, fineer, melamine. Om te schilderen of volledig afgewerkt.
  • Houten bijgebouwen en terrassen: tuinhuizen of een overdekking van uw terras op maat gemaakt. Terrassen in verschillende houtsoorten, Padouk, Ipé. Ook onzichtbare bevestiging is mogelijk.
  • Valse wanden en plafonds: extra ruimtes creeren of het opdelen van bestaande ruimtes door het plaatsen van schilderklare wanden in gipskarton.
  • Gevelbekleding: isoleren en bekleden van uw gevel met hout, vezelcement platen of sigings, trespa, rockpanel.

Waasland Security is een door de Federale Overheid erkende onderneming voor alarmsystemen en camerasystemen, geregistreerd onder vergunning FOD 20.1884.01, en gespecialiseerd in elektronische beveiligingsoplossingen voor particulieren, bedrijven en overheden.

BTW BE 0561.880.715

Tijdens kantooruren
  • +32 3 289 83 21
Meldkamer van Securitas Alert Services
  • +32 2 252 70 27