Meldkamer

In een crisissituatie staat u er het liefst niet alleen voor. Onze meldkamer monitort daarom 24/7 de alarminstallaties van onze klanten. Zo verzekeren we een daadwerkelijke opvolging bij elk alarmsignaal.

Een aansluiting op één van onze meldkamers is een optionele module en is zeker niet verplicht, tenzij uw verzekeringsmakelaar dit vereist.

Deze dienstverlening verzorgen wij niet zelf, maar we werken hiervoor nauw samen met de volgende meldkamers:

  • Oktopus
  • Seris
  • G4S
  • Securitas

Efficiënte alarmopvolging

Onze operatoren checken de binnenkomende alarmsignalen en nemen steeds contact met u of uw opgegeven contactpersonen op. Dit kan via sms, via telefonisch contact of een combinatie van beide, afhankelijk van de door u gekozen dienstverlening. Indien nodig verwittigen onze meldkameroperatoren onze mobiele patrouilles of de ordediensten.

Meerder formules voor alarmopvolging

De meldkameroperatoren zijn stressbestendig, meertalig en handelen adequaat. Ze zoeken steeds naar de meest geschikte actie voor uw situatie. Securitas heeft verschillende formules voor alarmopvolging, zodat we aan ieders noden kunnen tegemoetkomen.

Waarom alarmopvolging met een meldkamer?

Ons team staat 24/7 klaar om in te grijpen, zodat u op beide oren kunt slapen.
En verder:

  • Professionele, meertalige meldkamer-operatoren
  • Hulpdiensten worden in noodsituaties meteen verwittigd
  • Mogelijkheid om onze mobiele agenten in te zetten. Securitas heeft het meest fijnmazige netwerk van mobiele bewakingsagenten in België en daardoor de beste responstijden
  • Vlotte integratie met vrijwel elk alarmsysteem. Investeringen in bestaande systemen blijven gewaarborgd
  • Security-as-a-service: we borgen uw veiligheid met de juiste middelen op het moment dat u daar behoefte aan heeft
  • Breed aanbod van alarmopvolgingsdiensten in heel Europa

Wij bieden u 3 verschillende diensten aan:


Home - ProGuard 100

In geval van alarm verwittigt onze meldkamer u onmiddellijk. U ontvangt een automatische sms vanuit onze meldkamer om u van de alarmmelding op de hoogte te brengen. Als u of één van de opgegeven contactpersonen het alarm niet bevestigt, probeert onze operator u telefonisch te bereiken ofwel iemand die ter plaatse kan komen. Indien nodig, verwittigt onze operator de mobiele patrouille (onze optionele dienst PatrolGuard) of de ordediensten volgens vooraf bepaalde veiligheidsprocedure.


Home - ProGuard 200

In geval van levensbedreigende alarmen zoals brand, hold-up, inbraak en sabotage belt onze operator u of de contactpersoon onmiddelijk op. Andere alarmen daarentegen, zoals een stroompanne, krijgt u via sms door. Als u of één van de opgegeven contactpersonen de boodschap niet  bevestigt, zal onze operator eerst ter plaatse bellen en nadien de contactpersoon trachten te verwittigen. Indien nodig, verwittigt onze operator de mobiele patrouille (onze optionele dienst PatrolGuard) of de ordediensten volgens vooraf bepaalde veiligheidsprocedure.


Home - ProGuard 300

Bij eender welk alarm neemt onze operator contact met u of met iemand die ter plaatse kan komen. Indien nodig, verwittigt onze operator de mobiele patrouille (onze optionele dienst PatrolGuard) of de ordediensten volgens vooraf bepaalde veiligheidsprocedure.


Interventie na een alarm

Interventie met of zonder sleutel

Bij een alarmmelding sturen de operatoren van de meldkamer (alarmcentrale) veiligheidsagenten ter plaatse, die de buitenzijde van uw gebouw controleren. Indien u dit wenst, doen ze naast een externe controle ook een interne controleronde. Is het loos alarm? Dan resetten onze mobiele bewakingsagenten het alarmsysteem. Bij reëel alarm verwittigen ze de ordediensten en blijven ze ter plaatse tot er extra hulp komt.

Altijd een mobiele bewakingsagent vlakbij

Omdat u niet altijd zelf in de buurt van uw woning of bedrijf bent, wordt elk alarm rechtstreeks doorgestuurd naar de meldkamer. Deze meldkamer monitort de gps-positie van onze bewakingsagenten, zodat we altijd de dichtstbijzijnde patrouille ter plaatse kunnen sturen. De bewakingsfirma heeft het meest fijnmazige mobiele netwerk van bewakingsagenten in België en daardoor de beste responstijden.


M2M Sim kaarten

Waasland Security werkt samen met SIMServices voor het gebruik van SIM kaarten voor onze beveiligingssystemen. Dankzij de KPN portal voor onze M2M sim kaarten, kunnen we zeer snel en eenvoudig een nieuwe sim kaart activeren, vervangen of aanpassen van abonnement. OF snel even een analyse maken van uw verbruik of de status op het netwerk.

M2M kaarten zijn speciaal ontworpen voor M2M (machine to machine) communicaties, een belangrijk onderdeel van uw beveiligssysteem.

De SIM kaarten kiezen de operator met het sterkste signaal op uw locatie(s). Ze zijn dus operator onafhankelijk.

Vanaf 01/01/2017 is het vanuit INCERT verplicht om enkel nog SIM kaarten te gebruiken die door de onderneming voor alarmsystemen en camerasystemen worden aangeleverd. Dit zorgt voor een efficienter beheer en een betere herstelgarantie. Vaak zorgen SIM kaarten geleverd door klanten voor onnodige interventies ten gevolge van problemen met SIM kaarten.