13 maart 2019
Cybersecurity certificaat voor Vanderbilt SPC

Het SPC inbraakdetectiesysteem van Vanderbilt is geaccrediteerd voor de NF A2P Cyber-RTC-standaard voor cybersecurity. Met deze, door de Franse certificeringsinstelling CNPP voor inbraakdetectiesystemen ontwikkelde standaard, kan de fabrikant hard maken dat het SPC systeem in hoge mate bestand is tegen cybercriminaliteit.

Het beleid bij Vanderbilt is om nieuwe systemen te laten testen door onafhankelijke instellingen, zodat gebruikers er zeker van kunnen zijn dat zij een door en door beveiligd product hebben. “Door SPC te laten testen volgens CNPP NFA2P op Cyber Type 2 en 3 niveau, kan de gebruiker van onze systemen zeker zijn van betrouwbare en integere alarmtransmissie naar externe locaties”, zegt Hervé Houy, country manager Frankrijk bij Vanderbilt. “Dat geldt ook voor verwerking in de cloud en voor de aansluiting die nodig is om de SPC Connect-diensten te kunnen leveren en gebruiken.”

Versleuteling
SPC is een op IP gebaseerd inbraakdetectiesysteem, waarbij communicatie en beveiliging al in het ontwerp zijn verwerkt. Zo wordt het FlexC-protocol gebruikt om te kunnen communiceren met AES256-CBC-versleuteling. Dankzij deze beveiligde communicatie heeft de gebruiker alle vrijheid voor wat betreft beheer van het systeem. Dat kan alleen door personen aan wie daarvoor rechten zijn toegekend. Daarbij maakt het voor de veiligheid niet uit of het beheer lokaal of op afstand gebeurt.

Speciaal voor inbraakdetectiesystemen
Vanderbilt werkt al langer samen met CNPP, een certificeringsinstelling die gespecialiseerd is cybersecurity. Vooral omdat steeds meer via de cloud wordt gewerkt, is beveiliging van de communicatie essentieel, zo benadrukt de fabrikant. Er zijn natuurlijk ook andere instellingen die op cybersecurity testen, maar alleen CNPP heeft een standaard die speciaal ontwikkeld is voor inbraaksignaleringssystemen. “Het is een ideale manier om onze systemen nog beter en betrouwbaarder te maken”, aldus Nick Pegtol, country manager voor de Benelux, Griekenland en Cyprus.

Interesse?

Interesse in de oplossingen van Waasland Security?

Wij zijn trotse beveiligers, met een focus op de toekomst. Tal van onze systemen zijn daarom cloud gebaseerd, om nog sneller en efficienter onze klanten te kunnen bedienen. Maar ook om de systemen voor onze klanten altijd en overal toegankelijk te maken. Is het nu een alarmsysteem, een toegangscontrole systeem of een camerasysteem.

Aarzel niet en neem contact op.

Contacteer ons