02 september 2020
Dahua en SmartSD introduceren de WizSense One range, een productlijn van compacte, thermische hybride camera's die is opgebouwd uit Turret en Bullet camera's.

Dahua en SmartSD introduceren de WizSense One range, een productlijn van compacte, thermische hybride camera's die is opgebouwd uit Turret en Bullet camera's. Alle camera's uit de productlijn hebben zowel een thermische als een hi-res optische sensor.

Ze kunnen onder andere worden gebruikt voor snelle detectie van indringers en brand en visuele verificatie van het alarm. De camera's kunnen worden beschouwd als geavanceerde brand- en inbraakdetectoren met visuele alarmverificatie. Naast een optische sensor met een resolutie van 4MP zijn de camera's uitgerust met een geavanceerde thermische sensor met een resolutie van 256x192 pixels. Deze resolutie is een stuk hoger dan de in dit segment gebruikelijke 160x120 pixels. 

De sensor laat meer details en een hoger contrast in het beeld zien. De nieuwe fusietechniek toont niet alleen de coördinaten van het doel en zijn overlay, maar ook de grijswaarden, waardoor de fusie nauwkeuriger wordt en de objecten makkelijker te herkennen zijn. In het fusiebeeld worden de beelden van beide sensoren over elkaar gelegd, waardoor de voordelen van optische en thermische weergave in één beeld worden gecombineerd.

De camera's hebben een optische sensor met een resolutie van 4MP en zijn voorzien van D/N functie met Smart IR-verlichting tot een afstand van 30 meter. De WizSense One range integreert geavanceerde, door Dahua ontwikkelde beeldanalyse en intelligente algoritmen. Met de WizSense One range zijn hoogwaardige bi-spectrum camera's nu beschikbaar voor een zeer aantrekkelijke prijs. 

Perimeterbeveiliging
Mede door de objectclassificatie zijn deze camera's zeer geschikt voor perimeterbeveiliging. Door middel van herkenning van mens en voertuig via de AI algoritmen kunnen alarmmeldingen veroorzaakt door camerabewegingen, vallende bladeren of andere irrelevante objecten sterk verminderd worden, waardoor de alarmnauwkeurigheid aanzienlijk wordt verbeterd.

Andere toepassingen
Detectie van roken waar niet toegelaten. Door het gebruik van bi-spectrum detecteert het optische beeld de mens en het thermische kanaal detecteert de warmtebron, waardoor objecten zoals een sigarettenaansteker of sigaret kunnen worden gedetecteerd. De camera's kunnen ook een snelle warmteontwikkeling detecteren en zo worden ingezet voor brandpreventie.

De WizSense One serie is uitgerust met een witlicht en luidspreker alarm functie, dit is de zogenaamde actieve afschrikking. Zodra een abnormaal gedrag is gedetecteerd door het thermische kanaal, kan het witte licht geactiveerd worden, of via de ingebouwde luidspreker een vooraf opgenomen boodschap worden afgespeeld.

Interesse?

Interesse in de oplossingen van Waasland Security?

Wij zijn trotse beveiligers, met een focus op de toekomst. Tal van onze systemen zijn daarom cloud gebaseerd, om nog sneller en efficienter onze klanten te kunnen bedienen. Maar ook om de systemen voor onze klanten altijd en overal toegankelijk te maken. Is het nu een alarmsysteem, een toegangscontrole systeem of een camerasysteem.

Aarzel niet en neem contact op.

Contacteer ons