Van Der Veken Unique Jewelry kiest voor Waasland Security als beveiligingspartner

17 okt 2018
Algemeen

J.M.C. Van der Veken is een Belgisch juwelenhuis, gesticht door Joseph Van der Veken in 1952. Zij zijn één van de laatste artisanale juwelenateliers ter wereld. Hun specialisatie is Haute Joaillerie.
Alles wordt volledig met de hand vervaardigd, zonder een beroep te doen op gietwerk of enige andere vorm van serieproductie. Hierdoor kan het juweel veel fijner worden afgewerkt en heeft het een veel sterkere structuur waardoor het veel beter bestand is tegen slijtage en andere schade.

Bij Van der Veken Juweliers smeden ze nog steeds élk juweel volledig met de hand. Hiermee zijn ze vrijwel uniek.

99% van alle juwelen worden tegenwoordig gemaakt met een vorm van gietwerk. Ook wat als 'handgemaakt' en zelfs als 'Haute Joaillerie' verkocht wordt. Als metaal gegoten wordt, wordt dit broos. Dit zorgt ervoor dat het makkelijk kan breken en veel sneller sporen van slijtage vertoont. 

Zij blijven echter elk juweel volledig met de hand maken. Ze smeden elk onderdeeltje individueel op de traditionele manier. Vervolgens polijsten ze dit zorgvuldig voordat ze dit in het juweel solderen. Op die manier krijgen ze een resultaat dat véél fijner is afgewerkt en tegelijk véél steviger en flexibeler is waardoor het beter bestand is tegen slijtage. 

Elk juweel van Van der Veken Juweliers geniet dan ook een levenslange garantie.

Meer informatie is beschikbaar op hun website.

Gepost door: Dave

Waasland Security is een door de Federale Overheid erkende onderneming voor alarmsystemen en camerasystemen, geregistreerd onder vergunning FOD 20.1884.01, en gespecialiseerd in elektronische beveiligingsoplossingen voor particulieren, bedrijven en overheden.

BTW BE 0561.880.715

Waasland Security is ook aanwezig op de Belgische portaalsite voor beveiligingsexperts.

Tijdens kantooruren
  • +32 3 289 83 21
Meldkamer van Seris Monitoring
  • +32 3 289 83 21