Vanderbilt brengt Bluetooth Low Energy-lezers

08 nov 2019
Toegangscontrole

Vanderbilt kondigt Bluetooth Low Energy (BLE)-lezers aan in combinatie met de ACT Enterprise 2.10 software voor toegangsbeheer. BLE-technologie vervangt een fysieke kaart of tag door een virtuele identiteit op de telefoon, die communiceert met de lezer om toegang te autoriseren of te weigeren.

Als onderdeel van de introductie brengt Vanderbilt een reeks BLE-lezers uit, een contactloze deuropenerknop, virtuele inloggegevens via een ACT Enterprise-licentie en een gratis app voor eindgebruikers. Ross Wilks, hoofd marketingcommunicatie bij Vanderbilt: “De BLE-lezers van Vanderbilt vervangen fysieke identificatiemiddelen door een virtuele identificatie met smartphoneapparaten. Dit maakt het beheer van de systemen eenvoudiger, wat de beheerder tijd en geld bespaart.” Volgens Wilks is de communicatie beveiligd op het niveau dat banken gebruiken. Ook vertelt hij dat de BLE-lezers eveneens geschikt zijn voor Mifare-kaarten, wat handig is voor organisaties die de nieuwe technologie geleidelijk willen invoeren. Per virtueel legitimatiebewijs is een licentie nodig, die altijd geldig blijft. Er hoeft dus niet elk jaar opnieuw betaald te worden, zoals bij veel andere merken.

Klik hier voor een overzicht van de readers

Gepost door: Dave

Waasland Security is een door de Federale Overheid erkende onderneming voor alarmsystemen en camerasystemen, geregistreerd onder vergunning FOD 20.1884.01, en gespecialiseerd in elektronische beveiligingsoplossingen voor particulieren, bedrijven en overheden.

BTW BE 0561.880.715

Waasland Security is ook aanwezig op de Belgische portaalsite voor beveiligingsexperts.

Tijdens kantooruren
  • +32 3 289 83 21
Meldkamer van Seris Monitoring
  • +32 3 289 83 21